Je bent hier:

Griets Oogappeltjes

Doel van GrietsOogappeltjes

Griet is de drijvende kracht achter GrietsOogappeltjes. Ze geloofd erin dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken!

Daarbij vind ze dat ieder kind heeft recht op een toekomst en dat we alleen samen het verschil kunnen maken.

Het ontstaan

Toen Griet nog heel klein was speelde Afrika al een rol in haar leven, waar andere kinderen als eerst papa en mama konden zeggen was het voor haar misschien wel Afrika.

Ruim 8 jaar geleden kwam een bevriende stewardess bij Griet in de winkel en nodigde haar uit mee te gaan naar Afrika.

“Afrika” haar magische woord. Haar antwoord was Jazeker! Samen namen ze kleding mee die hier in Nederland in de winkel niet verkocht werden.

Zodra de wielen van het vliegtuig de grond raakte voelde Griet het “hier ben ik thuis”.

Ze kwam op een school in Uganda waar veel kinderen met een beperking op zaten.

Daar bleef ze uiteindelijk ruim 3 weken en voelde de liefde en warmte van de kinderen, het liet haar niet los en ze besloot dat dit een plek is waar iets voor wilde gaan betekenen.

En toen verder..

Eenmaal terug in Nederland begon ze te denken: wat kan ik doen om daar blijvende veranderingen te maken?

Als eerste zamelde ze geld in, zodat alle kinderen op school schoon drinkwater hadden. Daarna is het balletje verder gaan rollen.

Ze had een droom in haar hoofd en heeft daar altijd naartoe gewerkt. Ze bouwde haar bedrijf uit en vloog vaker naar Uganda.

Er kwam een huis in Uganda, waar ze met liefde en warmte kinderen uit de sloppenwijken een veilig thuis kan bieden.

En en kwam een heel bijzonder meisje op haar pad dat de naam Hope draagt.

 

Tijdens haar werk in Uganda leerde zij veel krachtige vrouwen kennen, die ze nu in hun kracht kan zetten door de projecten van GrietsOogappeltjes.

Door producten te maken die worden verkocht in onze winkel GewoonGriet, kunnen deze vrouwen zorgen voor een toekomst voor zichzelf en hen kinderen.

Griet gelooft in de kracht van vrouwen als bouwstenen voor een betere toekomst. Zij zijn de verbinders die voor de verandering kunnen zorgen.

Het GrietsOogappeltjes huis.

In het zuiden van Uganda bouwde Griet een huis voor kinderen die het het hardste nodig hebben. Kinderen die zonder hulp geen enkel zicht hebben op een toekomst.

Op dit moment wonen er 16 kinderen in ons huis. Ze gaan naar school, vieren feest, spelen en geven zoveel vreugde aan het leven!

Door de liefde te voelen, de blijdschap die ze ervaren en de fijne mensen om hen heen, bloeien ze op en zorgen we samen voor een mooie toekomst voor onze prachtige kinderen.

GewoonGriet - een verhaal voor thuis

Haar droom was een plek te bouwen waar alles samen zou komen, waar ze haar verhaal zou kunnen vertellen en ruimte te geven aan alle prachtige producten die gemaakt gemaakt worden bij de projecten in Uganda.

Toen 2 jaar geleden een droompand vrijwam in hartje Deventer, voelde ze dat dit het moment was, ze kreeg de sleutel en opende GewoonGriet – een verhaal voor thuis!

Bij GewoonGriet komt alles samen: de thuisplek, de etalage voor de prachtige producten uit de hele wereld en een plek om het verhaal van GrietsOogappeltjes te vertellen.

De hele opbrengst gaat terug naar de kinderen en de vrouwen in Uganda, zodat we samen het verschil kunnen maken.

Een van de projecten van GrietsOogappeltjes

Op dit moment is Griet bezig met een project in het Noorden van Uganda bij een zelfvoorzienende stam. Ze leven er met elkaar, in harmonie met de natuur.

4 jaar geleden bezocht ze deze stam voor het eerst, en inmiddels is er een mooie vriendschap ontstaan met het wijze stamhoofd.

Vanuit dit respect is Griet een project gestart om de vrouwen in hun kracht te zetten, zodat ze voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.

GrietsOogappeltjes zorgde samen met de mensen van de stam voor een hut om in te kunnen werken en ontwikkelen ze plannen voor het aanleggen van een wasgelegenheid.

De vrouwen maken op dit moment de gekleurde kralen armbandjes die verkocht worden in onze winkel. Door het kopen van deze sieraden hebben de makers inkomen en jij een product met een goed verhaal!

Door te geloven en vertrouwen te hebben groeien de projecten van GrietsOogappetjes, en kunnen er steeds meer projecten opgezet worden om vrouwen in hun kracht te zetten en te zorgen voor een fijne plek voor die kinderen die het het hardste nodig hebben.

Dromen

Allereerst hoopt Griet natuurlijk dat de winkel GewoonGriet en de webshop een enorm succes gaat worden, zodat iedereen in Nederland straks de naam GewoonGriet kent.

Op die manier kunnen we nog meer werk doen, niet uit eigen belang, maar om onze wereld een stukje mooier te kleuren.

En bovenal: zie het leven als een cadeautje, je mag een tijdje meedoen, meelopen met moeder aarde, daar mag je voelen en mag je jezelf zijn.

Laten we met zijn allen proberen de aarde te behouden voor nu en alle generaties na ons!

Steentje bijdragen

Door het kopen van onze mooie producten in onze winkel of webwinkel, of een koffie te bestellen in ons cafe help jij mee onze kinderen in Uganda en de vrouwen eromheen een fijn en veilig bestaan te geven.

En vertel ons verhaal! Deel je aankoop op social media, neem anderen mee      naar onze winkel en draag ons een warm hart toe!

Namens Stichting GrietsOogappeltjes heel erg bedankt!

Doneren kan ook, klik in de winkelmand op de donatiebutton  en help Stichting GrietsOogappeltjes het verschil te maken!