Je bent hier:

Ons Verhaal

Ontstaan

GewoonGriet is ontstaan vanuit een droom. De droom die Griet al jaren met zich meedroeg en die ze 2021 waar heeft gemaakt. Samen met een prachtig team is GewoonGriet een plek waar spullen worden verkocht die met liefde gemaakt zijn.

Op haar vele reizen naar Afrika ontmoette Griet zoveel bijzondere vrouwen en ontdekte ze de kracht van deze vrouwen. Door het openen van GewoonGriet heeft haar stichting GrietsOogappeltjes letterlijk een plek gekregen, waar wij jou kunnen ontmoeten en ons verhaal kunnen vertellen.

GewoonGriet foto's voor de website

De winkel

GewoonGriet vind je in de historische binnenstad van Deventer en heeft zowel een cafe als een grote winkel met eerlijke producten. GewoonGriet is een blije plek waar iedereen mag zijn en welkom is. Een winkel zonder eigen belang, maar met een veel hoger doel, het vertellen van het verhaal van Stichting GrietsOogappeltjes.

Bij ons koop je producten met een eerlijk verhaal, zoals duurzame
verzorgingsproducten, kleding, met liefde gemaakte manden en prachtige kussens. U een mooie aankoop, onze kinderen in Uganda een mooie toekomst!

De producten

Samen maken wij een winkel waar jij blij van wordt, je je kan laten inspireren en kan laten verrassen door al het moois uit alle uithoeken van onze prachtige aarde. We verkopen manden uit Uganda, kleding uit India, sieraden uit Istanbul, kleden uit Marokko, servies uit Andalusië en hangers uit Peru.

We werken rechtstreeks samen met vrijwel al onze makers. Mensen met passie en liefde voor hun vak. Door deze makers een platform te geven, kunnen zij werken aan hun toekomt en heeft u een uniek product in handen. Ook werken wij graag samen met lokale partners. Zo schenken wij koffie van
koffiebranderij Roemar, hebben we taarten van de biologische bakker en knapt ABC de cirkel meubels op die wij verkopen in onze winkel.

Horeca

In het achterste deel van onze winkel hebben wij een ontspannen plek om te genieten van een heerlijke koffie met handgemaakte taart, een huisgemaakte soep en wisselde tosti’s. Voor onze jongste bezoekers hebben wij een fijne speelhoek, waarin ze zich prima kunnen vermaken.

Voel je thuis, lees, speel, lach en bovenal geniet! Onze horeca is ook te reserveren voor bijvoorbeeld een workshop of lezing. Je kunt in de winkel vragen naar de mogelijkheden of even een mail sturen naar info@gewoongriet.nl. Wij denken graag met u mee.